Nyheter

Lyckat seminarium i Göteborg

MIS anordnade för första gången på länge en aktivitet i Göteborg. Tillsammans med konsultbolaget COWI bjöd vi in medlemmar och andra intresserade till ett frukostseminarium om ISO45001 och revisionsteknik.

Efter introduktion av MIS och COWI fick vi lära oss mer om ISO45001 av Stefan Larsson från MIS styrelse. Stefan berättade bland annat att det är en ny reviderad Annex SL pågång. En spännande nyhet som vi hoppas kunna berätta mer om här på hemsidan framöver. Dom viktigaste bitarna från 45001 standarden var bland annat skillnaden på medverkan och samråd,  vikten av att förutse förändringar och tänka förebyggande samt att alla organisationer måste ha kompetens för att identifiera faror bland medarbetarna. Ett krav som Stefan tror att många kommer att ha svårt att leva upp till.

Magnus Rignell gav sedan deltagarna sina 5 bäst tips till bra revisioner; vikten att ha öppna sinnen, utnyttja dagens teknik, rapportera så mottagaren förstår, förankring i ledningsgruppen och titta efter de mjuka värdena.